Projects

Box Hill Hospital

image01_idlab_boxhill_09.jpg
 

Location

Melbourne, Australia

Client

Silver Thomas Hanley and Jackson Architecture

Collaborators

Silver Thomas Hanley

 
 

ID LAB was tasked with developing the wayfinding strategy for the $447 million Box Hill Hospital project. The strategy not only provides wayfinding solutions for the new building, but also a uniform solution for the existing one. To ensure the needs of the hospital as a whole were met, ID LAB conducted extensive workshops to gain operational knowledge, resulting in a customised strategy. 

A unique signage system was designed in collaboration with the interior design team from Silver Thomas Hanley.  Environmental graphics play a key role in providing directional cues along the user’s journey. By adopting the leaf motif from the hospital’s logo, ID LAB was able to introduce a light-hearted element, which represents nature and reinforces continuity. 

 
image02_idlab_boxhill_04.jpg
image03_idlab_boxhill_02.jpg
image04_idlab_boxhill_05.jpg
image05_idlab_boxhill_03.jpg
image06_idlab_boxhill_01.jpg
image07_idlab_boxhill_06.jpg
image08_idlab_boxhill_08.jpg